donderdag 15 augustus 2013

sinaasappel puddinkjes in hun schil

deze super lekkere kleine puddinkjes zijn super makkelijk om te maken en zouden op een feestje niet kunnen ontbreken. door fanta te gebruiken , maar je een soort van gelei, wat voor een spectaculair toetje zorgt!

ingredienten:
♥6 grote sinaasappels.
♥600 ml fanta gemengt met het verse sap van je sinaasappels
♥4 gelatine blaadjes.
♥3 theelepels basterdsuiker.

eerst moet je het sap uit de sinaasappels persen.
haal daarna VOORZICHTIG het velletje van de sinaasappel, om geen gat in de schil te maken,
elke sinaasappelhelft is een natuurlijke oranje 'kom' geworden.
giet de fanta bij het sinaasappelsap tot een totaal van 600 ml sap.
warm het resterende sap langzaam op in een sauspan totdat het warm, maar niet heet is. 
roer de suiker erdoor totdat het is opgelost.
maak de gelatineblaadjes zacht met een beetje van het opgevangen sap( een paar eetlepels zijn voldoende).
lepel het sap daarna op de gelatineblaadjes in een kom en laat dit 10 minuten staan totdat de gelatine zacht en glibberig is.
voeg de zachtgemaakte gelatine en het sap toe en roer totdat alles opgelost is.
zet dan de vloeibare pudding in de koelkast en laat het wat afkoelen, giet de pudding daarna voorzichtig in de sinaasappelhelft, in een een theekopje op de glazen plaat uit de koelkast, dat is veel makkelijker.
giet de pudding in de helften en schuif de plaat voorzichtig terug in de koelkast.
na een aantal uren zijn de fanta puddinkjes klaar om te worden opgegeten maak een fantastische fruitschaal of eet het meteen op, de sinaasappelhelften kunnen vaker gebruikt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten