zaterdag 31 augustus 2013

pannenkoeken bakken!

250 gram bloem
halve liter melk
2 á 3 eieren
75 gram gesmolten boter
zout
2 theelepel suiker
extra boter om te bakken



Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en schenk daarin wat melk. Roer dit voorzichtig door, zodat er steeds wat bloem van de randen van het kuiltje mengt met de melk, voeg steeds een beetje melk toe en blijf roeren tot je een glad beslag hebt (op deze manier heb je weinig kans opklonten). Voed vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en dan de gesmolten boter, het zout en de suiker. (Je kunt ook alles tegelijk in een foodprocessor of blender doen en machinaal mengen) Verhit wat boter in de koekepan, Schep 1 a 2 eetlepels beslag in de pan en laat het beslag door te draaien de hele bodem bedekken. Keer de pannekoek en bak de andere kant lichtbruin. Eet de pannekoek met stroop, jam, honing of (poeder)suiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten