benodigdheden:
♥ 250 gram boter
♥225 gram kristalsuiker
♥ 2 grote scharreleieren
♥3 grote rijpe bananen(geprakt).
♥375 gram zelfrijzend bakmeel
♥ 75 ml halfvolle melk
♥geraspte schil van een halve sinaasappel(de andere helft is voor de topping)
♥muffin bakplaat met 12 gaten.
♥12 cupcake vormpjes
benodigdheden voor de topping:
♥125 gram roomkaas.
♥250 gram poedersuiker.
♥geraspte schil van een halve sinaasappel
♥ 1 theelepel kaneelpoeder
♥granola om te mengen
verwarm de oven op 180 graden.
zet de muffin bakplaat klaar en doe in elk van de gaten een cupcake vormpje.
roer met een garde of keukenmachine de boter en de suiker door elkaar totdat er een luchtige massa ontstaat.
kluts de eieren en voeg ze langzaam toe aan het mengsel, een beetje per keer.
schep de geprakte banaan op het mengsel en voeg door een zeef het bakmeel er aan toe.
schep alles rustig om met een grote metalen lepel.
doe de melk en geraspte sinaasappelschil erbij en roer deze door het mengsel tot het glad is.
verdeel de massa over de cupcake vormen.
doe ze 20-25 minuten in de oven op 180 graden
TOPPING:
verdeel met een zeef de poedersuiker en de kaneel over de roomkaas en klop dit goed door elkaar.
voeg dan de geraspte sinaasappel met het overgebleven sap toe. zorg ervoor dat het glazuur niet te vloeibaar wordt.
voeg de granola toe.
net zo veel als je wilt.
als de cupcakes uit de oven komen kan je ze decoreren met de topping.
versier ze met wat extra stokjes kaneel of met mandarijnpartjes en zet ze dan op een mooie schaal.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten